Tüzelőanyagok összehasonlítása

 

Mi javaslunk Önnek egy kiváló minőségűt!

 

Amennyiben vegyes tüzelésű vagy szilárd anyag felhasználású kazánja, esetleg cserépkályhája vagy kandallója van, akkor tudunk javasolni egy tökéletes megoldást.

 

A jó fűtőanyag legfontosabb ismérvei:

 

  • ár/érték arányban a legoptimálisabb mutatókkal rendelkezzen
  • minél könnyebben és minél nagyobb mennyiségben beszerezhető legyen
  • ne kelljen vele utólag sokat dolgozni és könnyen lehessen tárolni
  • égése során minél kevesebb legyen a füst és a hamu, hiszen minél tökéletesebben ég, annál melegebbet ad
  • …és így a klímakatasztrófa küszöbén az sem mellékes szempont, hogy teljesen környezetbarát legyen!

 

Mindezek ismeretében érdemes kipróbálni a napraforgóhéj brikettet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen fűtőanyag alternatívákban gondolkozhat?

 

Ma a legelterjedtebb fűtőanyagunk a gáz, ezt követi a fa és a szén.

A fával való fűtés évezredek óta az egyik legkedveltebb fűtési forma, itt a fűtőérték alapján sokféle fafajból választhatsz. Érdemes ehhez megnézni a fafűtőérték táblázatunkat.

 

A fát, a szén követte a felhasználási sorban, azonban a szénről tudjuk, hogy a fához képest mennyivel több por, füst és gáz keletkezik az égése során. A fa, a szén és a gáz készleteink azonban egyaránt végesek.

 

A készletek fogyásával egyre nagyobb környezetkárosítás történik és az alapanyagok fűtőértéke is, - ahogy a legjobb minőségű alapanyagok fogynak - egyre alacsonyabb lesz. Ugyanez zajlott le az élelmiszerek tápértékével is.

 

Érdemes tehát olyan alternatívát választanunk, mint a napraforgóhéj brikett, mely környezetbarát, sokkal jobb fűtőértékkel bír és ár/érték arányban is kitűnő megoldás.

 

A minősége standard, emellett az emberiség megnövekedett élelmiszer fogyasztása eredményeként keletkező egyik melléktermékét hasznosítja újra, így még kisebbé téve az ökológiai lábnyomunkat.

 

Fűtőanyag választás szempontjai?

 

Tudjuk, hogy vásárláskor mindig az ár van az első helyen minden terméknél, azonban nem árt pontosan tudni, mit takar egy adott ár, hogy ne csupán számsor legyen, ahol a kisebb nyer.

 

A minőségibb, alacsonyabb víztartalmú, nagyobb fűtőértékű és tökéletesebb égésű fűtőanyagokból kevesebbet kell felhasználnunk ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez.

A fűtőanyagnál is igaz, hogy a minőségibb alapanyagból kevesebbre lesz szükségünk. Ezzel az árak máris közelebb kerültek egymáshoz.

 

További előny, hogy a napraforgó brikett minősége sokkal szűkebb skálán mozog, mint a fáé vagy a széné. A napraforgó brikettnél a minőség állandó, míg a fánál és a szénnél lutri, éppen milyet sikerül beszerezni, milyen a víz vagy éppen a hasznosanyag tartalma.

 

A napraforgóhéj brikett egységes mérete és formája miatt a tárolása is egyszerűbb, szállítás után már nem kell vele dolgozni.

 

Ennek megfelelően sokkal kevesebb szeméttel – az az tiszta tömeggel – számolhatunk.

 

Könnyebb tárolni és a tökéletesebb égés után, alig marad vissza anyag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen környezettudatos a fűtésben is!

 

Amennyiben a fűtéssel nemcsak meleget szeretné elérni, hanem arra is figyel, hogy az utódainak, az utánunk jövőknek is ugyanazt jelentse a Föld, akkor érdemes mindenben odafigyelni a környezettudatosságra.

 

A fűtés, a hőtermelés az egyik legenergiaigényesebb tevékenység.

 

Nemcsak sok energiát emészt fel, miközben több évtized, évszázad vagy évezred alatt születő szervesanyag mennyiséget éget el de sok hulladékot is termel.

 

A napraforgóhéj brikett eleve olyan anyagból készül, mely az ipari felhasználás, elsősorban az olajsajtolás mellékterméke. Igaz, hogy a napraforgó héj idővel lebomlana, ám ha adalékanyag hozzáadása nélkül kitűnő tüzelőanyag készíthető belőle, miért ne hasznosítsuk, így kímélve a környezetet.

 

Mindemellett a napraforgóhéj brikettnek szinte tökéletes az égése. Az égés melléktermékeként nincs korom és alig 3-4 % a fennmaradó hamu, amit ráadásul a növényzet trágyázására fel tudsz használni.

 

Legyen környezettudatos, csökkentse az ökológiai lábnyomát és a fűtéséhez használjon napraforgó brikettet.