fabrikett alternatívája

Fabrikett alternatívája

 

A biomassza brikettek közül a legismertebb a fából készült brikett, azonban érdemes megismerni a fabrikett alternatívája közül néhány jobb tulajdonsággal bírót. Mivel évezredeken keresztül a fa volt az emberiség elsődleges fűtőanyaga, ma is elsősorban a fából készült brikettre gondolnak az emberek, mint fűtőanyag alternatívára. A biomassza brikettekből is van többféle, ma már azonban mind a környezetbarát fűtésre, mind pedig a fűtőértékre fókuszálva, találhatunk jobb megoldást.

 

Biomassza brikett előnyök

 

fabrikett alternatívája

A fabrikett tárolása egyszerűbb, mivel mesterséges úton készül. A préselés eredményeként minden brikett egységes formát és méretet kap, így jóval kisebb helyen elfér illetve jobban kiszámítható az adagolása. Könnyen kalkulálhatunk a beszerzéssel, mert tudjuk, hogy bizonyos hőfok eléréséhez, különböző külső hőmérsékleteken, pontosan hány brikettet használjunk fel.

 

Nem csak ebben múlja felül a fát és mivel egyre jobb és többféle brikett található a piacon, érdemes számba venni egyéb alternatívát, így a napraforgó brikettet, mely kevés segédenergia felhasználásával készül, jobb az égése, kevesebb a hamuja, ami trágyaként felhasználható, így sokkal környezetbarátabb, mint a hasonló termékek. Magas a fűtőértéke, kevesebb kell belőle, így ár/érték arányban jelenleg az egyik legjobb biomassza brikettnek számít a piacon.

 

Miért érdemes biomassza brikettet választani?

 

A biomassza brikettek óriási előnye, hogy könnyebben és pontosabban adagolhatóak, ahogy fentebb is említettük. Sokkal kényelmesebb, valamint tisztább tüzelőanyag, mint hagyományos társaik, emiatt érdemes elgondolkodni a minimális árkülönbségen, hiszen a nagyobb fűtőérték mellett kevesebb is elég belőle.

 

A biomassza brikettek kandallóban, cserépkályhában is felhasználhatóak, mivel nem kormoznak. Az ilyen brikettek vásárlása után nincs szükség utólagos feldolgozásra, – fűrészelés, vágás – mivel egységes darabokból állnak. Az egységes forma miatt könnyen és kényelmesen tárolhatóak. Alkalmazhatóak falegázosító és vegyes tüzelésű tüzelőberendezésben egyaránt.

 

Mindemellett, ha megfelelő szabványminősítéssel ellátott brikettet vásárolsz, az garancia az áru fűtőértékére, hamutartalmára és tisztaságára. Emiatt is érdemes megnézned a vizsgálati jegyzőkönyvvel rendelkező napraforgóhéj brikettünket.

 

 

Napraforgó brikett Ajánlatkérés